Meer weten? Bel vrijblijvend:
De Beleggingsassistent helpt beleggers bij de keuze van de beste vermogensbeheerder. “Aan de hand van specifieke wensen en eisen en een streng selectieproces selecteren we goede vermogensbeheerders,” vertelt oprichter Ralf op de Weegh.
Op de vraag of je moet gaan beleggen antwoordt Op de Weegh dat het bij je moet passen. “Je moet tegen de volatiliteit van de markt kunnen. Dat kun je natuurlijk door middel van je risicoprofiel al beperken door te kiezen voor bijvoorbeeld een defensieve beleggingsportefeuille met minder grote schommelingen.’’
Dat beleggen op lange termijn meer rendement oplevert behoeft geen uitleg. ‘’Bijvoorbeeld aandelen, gerekend over een periode van circa 30 jaar is het rendement gemiddeld acht procent per jaar,” aldus Op de Weegh.
Vermogensbeheer
Wie wil gaan beleggen kan dit zelf doen, maar wanneer het je als belegger aan tijd en kennis ontbreekt, is vermogensbeheer een optie. Op de Weegh: “Hierbij is het wel verstandig goed te letten op de voorwaarden en kenmerken van een vermogensbeheerder, want er zit kaf tussen het koren. Nederland telt ruim 150 vermogensbeheerders en bij iedere partij zal je als belegger te horen krijgen dat je aan het juiste adres bent, maar is dat wel zo? Wij helpen beleggers bij het selecteren van de beste partij. Objectief en onafhankelijk.”
Kosten
Een belangrijk criterium waar De Beleggingsassistent op let zijn de totale kosten die een vermogensbeheerder in rekening brengt. Deze zijn sinds de invoering van het provisieverbod nog steeds niet altijd duidelijk en inzichtelijk. “Wordt er bijvoorbeeld in beleggingsfondsen belegd dan moeten kosten binnen deze fondsen nog worden opgeteld bij de beheerfee. Hierdoor zien beleggers vaak niet dat ze in werkelijkheid nog steeds 2% a 3% aan kosten betalen. Deze jaarlijkse kosten zijn op lange termijn nauwelijks terug te verdienen.”
Vergelijken vermogensbeheerders loont
“Het draait niet alleen om rendement” antwoordt Op de Weegh op de vraag of vergelijken op basis van rendement niet voldoende is. “ Mensen laten zich vaak wel leiden door mooie reclames met hoge rendementen maar vergeten te kijken naar risico’s en beleggingsbeleid. Wij geven beleggers, door middel van onze quickscan, een vrijblijvende analyse en beoordelen daarbij zaken als het rendement, kosten en risico’s. Door het beantwoorden van zes vragen op onze website kunnen wij beleggers inhoudelijk adviseren wat het beste is voor hun vermogen, want de verschillen tussen vermogensbeheerders zijn groot, maar vaak komen mensen daar helaas pas achter wanneer er al enige onvrede is.”